De beste tipsene når du skal legge nytt gulv på egen hånd

Det er mange store og små prosjekter man må holde styr på som boligeier. På noen områder kan det være helt greit å overlate arbeidet til profesjonelle, det gjelder for eksempel arbeid med det elektriske anlegget. Overflatebehandling innendørs er imidlertid noe de aller fleste kan klare på egen hånd, å legge nytt gulv kan faktisk være både enkelt og morsomt.

Utforsk de mange ulike alternativene på markedet

Det finnes utrolig mange gulv å velge mellom på markedet. Derfor kan det være smart å sette seg inn i de ulike kategoriene først, for eksempel parkett, laminat eller vinylgulv. De aller fleste kjenner til vanlig eikeparkett og klikklaminat, men vinylgulv fra flottegulve.no kan også være et interessant alternativ.

Husk på at de aller fleste gulv i dag leveres med klikksystemer, som gjør at gulv i mindre rom kan legges helt uten lim eller andre festematerialer. Disse systemene gjør det enklere for amatører å legge gulv på egen hånd, og for de aller fleste bør derfor klikkgulv være førstevalget. Samtidig er utvalget gigantisk også når man innsnevrer seg til denne teknologien, du vil garantert finne materialer og design som passer til hjemmet ditt.

Bruk tid på planlegging før du begynner

Når du har kjøpt inn alle materialer og verktøy du trenger, bør du bruke god tid på å sette deg inn i hvordan du legger gulvet på best mulig måte. Hvis du har en god sag eller laminatkutter vil det ikke ta lang tid å sage eller kutte bordene til riktige dimensjoner, og selve leggingen tar heller ikke lang tid. Derfor er det planleggingen du bør bruke tiden din på.

Helt til slutt er det smart å ordne lister og annen finish samtidig som du legger gulvet. Slike «småoppgaver» blir ellers ofte nedprioritert, noe som kan føre til at det tar tid før det nye gulvet ditt virkelig er helt ferdig.